vrijdag 8 maart 2019

Stampin' Up! Nog eentje dan met de Lemon Zest stempelset

De laatste dag van de werkweek, dus nog eentje dan om het af te leren. Een kaartje met de Lemon Zest stempelset. Of zijn jullie het al zat?

Stampin' Up! Lemon Zest funfold

Dit is de funfold kaart die ik gemaakt heb. Ik heb een basiskaart genomen van Thick Whisper White van 21 cm bij 14,5 cm en deze heb ik met de lange kant boven aan beiden zijden op 5,25 cm gerild, zodat er een soort "deur" ontstaat. Zo simpel is het om een funfold te maken. Op de flappen heb ik eerst een mat Pineapple Punch cardstock geplakt van 10 cm bij 4,75 cm en daar bovenop zit een mat van mijn zelfgemaakte Designer Series Paper (zie mijn filmpje van 7 maart 2019) met de Lemon Zest stempelset van 9,5 cm bij 4,25 cm.

Stampin' Up! Lemon Zest funfold

Omdat deze kaart open blijft staan. heb ik er een zogenaamde Belly Band voor gemaakt. Ik heb een strook Grapefruit Grove cardstock van 5 cm bij 29 cm genomen en deze heb ik eerst om de kaart heen gevouwen. Vouw dit niet te strak, want je moet de Belly Band er ook nog af kunnen schuiven. De strook was iets te lang, dus ik heb het ietsjes bijgeknipt. De sluiting zit aan de voorkant van de kaart. Dit heb ik expres gedaan, want door de versiering op de voorkant valt dit weg.

Stampin' Up! Lemon Zest funfold

De tekst heb ik op een restant stukje Whisper White cardstock gestempeld in memento black en dit heb ik uitgeponst met de Everyday Label Punch. De citroen/limoen en de grapefruit heb ik gestempeld in respectievelijk Pineapple Punch, Lemon Lime Twist en Grapefruit Grove en deze heb ik uitgeknipt. De blaadjes heb ik in Old Olive gestempeld. Om het labeltje wat extra kleur te geven heb ik er Hapiness Blooms Enamel Dots op geplakt.

Dit is een hele makkelijke manier om een kaart anders dan anders te maken. Als je aan de binnenkant een pocket zou maken, dan kun je dit model ook gebruiken als kaart om bijvoorbeeld geld en/of een giftcard cadeau te doen. Super leuk toch?

Heb je vragen over deze kaart en/of de Stampin' Up! producten die ik heb gebruikt? Wil je een bestelling plaatsen? Stuur een mail naar danielle.kassing@gmail.com en ik help je graag verder.

Heel veel stempelplezier!

Gebruikte producten:

Stampin' Trimmer
[129722]
€ 36,00
Stampin' Scrub
[126200]
€ 21,00

2 opmerkingen:

  1. Ik vovi hem echt super leuk! Zo schattig met het citrus fruit en de frisse kleuren. Ook het model is top. Ga deze zeker een keer namaken/uitproberen 😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is lief dankjewel! Het is echt een super model!

    BeantwoordenVerwijderen