dinsdag 23 april 2019

Stampinup! Dag 23 #stamperschallenge - embossing

Het is alweer dag 23 van de #stamperschallenge en de challenge is embossing.

Er zijn verschillende manieren van embossing:
  1. Je kunt met een heattool en embossingpoeder heat embossen. 
  2. Je kunt met je stansen je cardstock embossen .
  3. Je kunt uiteraard ook met embossingfolders embossen. 
Voor het kaartje van vandaag heb ik voor de laatste optie gekozen.

Stampin' Up! Floral Romance DSP

 Voor deze twee kaarten heb je het volgende nodig:

  • Neem twee basiskaarten van 21 cm bij 14,5 cm van Whisper White cardstock, ril deze op 10,5 cm en vouw deze doormidden.
  • Neem een mat Vellum uit het Floral Romance Specialty Designer Series Paper van 14 cm bij 11 cm
  • Neem een mat Blackberry Bliss cardstock van 10 cm bij 14 cm
  • Neem het Vellum en snij dit stuk precies doormidden. Je hebt nu twee stukken van 14 cm bij 5,5 cm. Plak deze stukken aan de linkerkant op je basiskaart. Als je Vellum op een kaart plakt, is de kans groot dat je het lijm er doorheen zien. Ik heb er bij deze kaarten bewust voor gekozen om de lijm achter de donkere bloemetjes te doen. Op deze manier valt het haast niet op.
  • Neem de mat Blackberry Bliss cardstock en embos deze met de Lovely Floral Dynamic Textured Impressions Embossing Folder. Snij dit stuk daarna doormidden. Je hebt nu twee stukken van 5 cm bij 14 cm. Plak op beide kaarten een strook. Ik heb de stukken op beide kaartjes op een andere manier opgeplakt. Op de linker kaart hieronder ligt de embossing "in" de kaart en bij de rechter kaart ligt de embossing "op" de kaart. 
  • Als laatste heb ik een strook Whisper White genomen en hierop heb ik de tekst uit de Nederlandse stempelset Voorjaarswensen gestempeld. Ik heb er aan één kant een banner aan geknipt en daarna heb ik het geheel met dimensionals op de kaart geplakt. 
  • Op deze manier ontstaat er heel eenvoudig een kaartje. 


 

Ze zijn echt super mooi geworden! Het enige wat dit kaartje blijkbaar nodig heeft, is wat papier en wat inkt! En een embossingfolder. 

Heb je vragen over deze kaarten en/of de Stampin' Up! producten die ik heb gebruikt? Wil je een bestelling plaatsen? Stuur mij een mail op danielle.kassing@gmail.com en ik help je graag verder. 

Heel veel stempelplezier!Gebruikte producten:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten