zaterdag 4 mei 2019

Stampin' Up! Maandelijkse bloghop Creatieve Harten

 

Wat super leuk dat je langs komt 'hoppen'! Welkom bij de maandelijkse bloghop van de Creatieve Harten. Het thema van deze maand is "mannenkaarten". Voor deze hop heb ik zelfs 2 kaarten gemaakt en wel met de grootste hype binnen de kaarten maak wereld. De floating card techniek. Ik heb een filmpje gezien van collega demonstrator Bruno Bertucci en van Jennifer McGuire en dat vond ik zo geweldig dat ik de techniek gelijk uit wilde proberen. Het enige probleem was, dat er gebruik gemaakt wordt van Glad Press'n Seal en dat is helaas in Nederland niet in de winkels te koop. Mijn teamgenootje Frederique is wat rond gaan googlen en via haar heb ik een rol weten te bemachtigen. Het Press'n Seal ziet er zo uit.


Het is een soort van ondoorzichtige huishoudfolie en het plakt een klein beetje, soort van. En door deze folie te gebruiken, kun je de leukste dingen maken. Dit zijn de kaarten die ik gemaakt heb.

Stampin' Up! Geared Up Garage - Floating card

Met deze techniek maak je twee kaarten in één keer. Het is een beetje lastig om uit te leggen hoe de floating techniek werkt, maar wil je weten hoe? Bekijk dan onderstaand filmpje. Ik heb alleen nog wel wat oefening nodig ben ik bang. Of de folie gedraagt zich gewoon zoals huishoudfolie zich hoort te gedragen, irritant. Dat is natuurlijk een beetje flauw, maar doordat het wel en niet plakt, gedraagt de folie zich wel een beetje anders.
De basiskaarten heb ik gemaakt van Gray Granite cardstock van 29 cm bij 10,5 cm en deze heb ik gerild op 14,5 cm. De motoren en de olievaten heb ik geknipt uit de Classic Garage Designer Series Paper. De radertjes/schroeven heb ik uit Silver Foil gestanst met de Garage Gears Thinlits dies en die heb ik gebruikt om de 'gaten' mee op te vullen. De tekst heb ik met Versamark inkt op een strookje Basic Black cardstock gestempeld en daarna heb ik dit heat embost met White Stampin' Emboss Powder en een heat tool.

Stampin' Up! Geared Up Garage - Floating card Stampin' Up! Geared Up Garage - Floating card

Het is echt een super geweldige techniek en dit ga ik zeker weten vaker gebruiken. Ik denk dat ik de volgende keer iets met bloemen of iets dergelijks ga doen. Er zijn ook floating card technieken waarbij er geen gebruik gemaakt wordt van de Glad Press'n Seal. Tutorials hiervan kun je vinden op YouTube. Als je zoekt naar Faux Floating Card/Technic, dan kom je er vast genoeg tegen.

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Ga dan snel verder door hieronder op de volgende link te klikken (je bent nu bij Danielle Kassing). Ik wens je heel veel plezier en inspiratie toe.

Heb je vragen over de kaarten en/of producten die ik heb gebruikt? Wil je een bestelling plaatsen? Stuur mij een mail op danielle.kassing@gmail.com en ik help je graag verder.

De Geared Up Garage Bundle is  t/m 3 juni nog verkrijgbaar met een korting van 10%. Als de nieuwe catalogus ingaat, zijn zowel de stempelset als de stansen nog steeds verkrijgbaar, maar dan niet meer als bundle dus zonder korting. Het Classic Garage DSP gaat helaas niet mee naar de nieuwe jaarcatalogus. Dus wil je dit DSP graag hebben? Bestel het dan nu, want op = op!

Heel veel stempelplezier!Lijst van deelnemers:
Gebruikte producten:
Versamark Pad
[102283]
€ 11,00

11 opmerkingen:

 1. Stoere kaartjes!
  En erg leuk dat je de floating techniek hebt gebruikt.
  Ik moet 'm nog steeds uitproberen. Ben er nog niet aan toe gekomen.
  Misschien ga ik je wel case-en. Leuk ook voor een workshop!
  Dank voor het idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Er is wat concentratie voor nodig, maar dit is zeker een leuke techniek voor een workshop!

   Verwijderen
 2. Stoere kaarten! En ze zijn supergaaf geworden, ga deze week toch ook eens met deze techniek stoeien! Leuk gedaan Danielle!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk deze techniek, gaaf jouw kaarten. De Press'nseal heb ik niet, ik ga eens op zoek naar de faux technieken want dit ziet er heel gaaf uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moet je echt even doen hoor. Er is genoeg te vinden. En anders even googlen op Glad Press'n Seal, want het is echt wel verkrijgbaar (het is alleen even zoeken).

   Verwijderen
 4. De techniek met dit dsp en de gestanste tandwielen is geweldig! Hoop binnenkort het eens te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!. En er is zoveel mogelijk. Zeker met alle mooie dsp dat er is en er nog aankomt.

   Verwijderen
 5. Heel gaaf! Deze techniek staat ook nog op mijn wensenlijstje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke techniek en het kaartje is ook heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen