zaterdag 16 oktober 2021

Stampin' Up! Lovely Stampers video hop - merci verpakking


Welkom bij de Lovely Stampers Video Hop. Samen met 10 teamgenootjes willen wij je inspiratie geven. De feestdagen komen er bijna aan en dat is voor mij een tijd dat ik graag kleine kadootjes maak voor anderen. Deze verpakking heb ik ontworpen voor 4 merci reepjes. Chocolade verpakt in een leuk doosje is altijd goed toch? 

In deze video laat ik je zien hoe je deze verpakking maakt. 

Stampin' Up! Tidings of Christmas

Werkbeschrijving:
  1. Snij een stuk gekleurd cardstock van 8 cm bij 29 cm en ril deze met de lange zijde boven op 11 cm - 12,5 cm en 23,5 cm. Vouw de rillijnen
  2. Rond de hoeken af aan de kant van het kleinste rechthoek.
  3. Snij een stuk gekleurd cardstock van 13,5 cm bij 7 cm en ril deze aan alle vier de zijdes op 3 cm.
  4. Vouw de rillijnen en aan met de lange zijde boven de rillijnen in tot aan de eerste rillijn. Herhaal dit aan de andere kant. Halveer de vierkantje, zodat de plakstroken niet zo breed zijn.
  5. Plak het in elkaar als een doosje. 
  6. Dit doosje plak je tussen de rillijnen van 11 cm en 12,5 cm
  7. Snij 3 stukken Designer Series Paper (ik heb de Tidings of Christmas DSP gebruikt) van 7,5 cm breed bij 10,5 hoog. Heeft je DSP een richting van motief houdt hier dan svp rekening mee. 
  8. Vouw het gekleurde cardstock open en plak het DSP op het onderste vlak op de boven en onderkant en aan de onderkant van het middenstuk (uitgaande dat het cardstock voor je ligt met de kleinste rechthoek aan de bovenkant. Dit is namelijk de flap). 
  9. Snij een stuk Basic White cardstock en bestempel deze met de Tidings & Trimmings stempelset. Plak dit stuk op het middelste vlak aan de binnenkant (oftewel boven het doosje die je op de smalle strook hebt geplakt).
  10. Snij twee stukken DSP van 7,5 cm bij 4,7 cm (normaal gesproken zou ik 7,5 cm bij 5 cm snijden, maar bij het snijden van het DSP van stap 7 hou je precies een strook over van 15,2 cm bij 4,7 cm. Op deze manier gebruik je het DSP optimaal. Gebruik je ander DSP van bijvoorbeeld 30,5 cm bij 30,5 cm, dan kun je gewoon 5 cm aanhouden). Rond van beide stukken aan één kant de hoeken af en plak deze stukken op de flap.
  11. Snij twee stukken DSP van 7 cm bij 2,35 (normaal gesproken zou dit 7 cm bij 2,5 cm zijn, maar zie het bovenstaande) en plak deze op de zijkanten van het doosje van stap 4 tot 6.
  12. Pons twee gaatjes in de flap waar je een stuk lint doorheen kunt halen. 
  13. Klap de buitenkant van het doosje dicht en maak een markering op de plekken waar de gaatjes zitten van de flap. Pons deze gaatjes.
  14. Haal een stuk lint door de gaatjes van de voorkant heen, van achteren naar voren. Haal daarna het lint door de gaatjes van de flap heen en je kunt het doosje dichtstrikken. 
  15. Versier het doosje. Ik heb de hulstblaadjes gestanst met de Christmas Trimmings Dies en ik heb de tekst uit de Tidings & Trimmings gebruikt. 
  16. Nu hoef je er alleen nog maar 4 merci reepjes in te doen. 
Stampin' Up! Tidings & TrimmingsStampin' Up! Tidings & Trimmings
Super leuk om aan iemand te geven. Je kunt er zelfs een cadeau envelop van maken. Ook leuk! Heel veel plezier als je er eentje gaat maken EN heel veel plezier bij de video hop!

Heel veel stempelplezier!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten