zaterdag 2 februari 2019

Stampin' Up! Maandelijkse blog hop Creatieve HartenWat leuk dat je bij mij langs komt "hoppen". Welkom bij de maandelijkse bloghop van de Creatieve Harten. Het thema is doosjes! Mijn doosje heb ik met de Stampin' Up! Envelope Punch Board gemaakt. Met deze geweldige Punch Board kun je niet allen enveloppen maken in elke maat welke jij maar wilt, maar ook zeker doosjes. Dit is mijn doosje!

Stampin' Up! Petal promenade doosje met de Envelope Punch Board

Wil je weten hoe ik dit doosje gemaakt heb? Ik heb speciaal voor jullie een filmpje gemaakt. En wil je alles nog een keertje nalezen? Dat kan! De werkbeschrijving vind je hieronder.In één van mijn meest favoriete budgetwinkels zag ik heerlijke geur theelichtjes liggen. De kleuren van de kaarsjes kwamen precies overeen met de kleuren uit dit geweldige Petal Promenade Designer Series Paper pack, dus er ontstond meteen een leuk idee om hier een cadeauverpakking omheen te maken. Zeg nu zelf! Dit is toch veel leuker om te geven dan een plastic verpakking met theelichtjes.

Om een doosje op maat te maken, heb ik van mijn teamgenootje Hélène den Breejen een website doorgekregen die precies voor je uitrekent hoe groot je papier moet zijn en waar je moet ponsen/rillen. Je vult in hoe groot je cadeautje is en de maten komen er automatisch uit rollen. De website is van collega Stampin' Up! demonstratrice Joanne James van The Crafty Owl uit de UK. Klik hier om naar het omrekenprogramma en haar website te gaan.

Werkbeschrijving:
 1. Snij een vierkant stuk DSP van 23,4 cm bij 23,4 cm
 2. Leg het DSP op 9,6 cm op het Envelope Punch Board en pons en ril. 
 3. Draai het papier een kwartslag en leg de rillijn precies onder de uitstulping. Ook nu pons en ril je.
 4. Dit herhaal je aan alle vier de kanten. 
 5. De tweede rillijn hoort eigenlijk op 13,8 cm, maar omdat het liniaaltje maar tot 13 cm loopt heb ik een tip. Draai het papier om (dus de onderkant komt nu boven) en pons/ril weer op 9,6 cm terwijl het eerste pons hoekje aan de rechterkant zit (ik kom op 9,6 door 23,4 cm (de breedte van het dsp) - 13,8 cm te doen). 
 6. Draai het papier een kwartslag en leg de net gemaakt rillijn onder de uitstulping. Ook nu pons en ril je. 
 7. Dit herhaal je aan alle vier de kanten.
 8. Als je wilt kun je de hoeken nog afronden met de bovenkant van de pons op het board.
 9. Je bent nu klaar met de Envelope Punch Board.
 10. Vouw alle rillijnen.
 11. Knip de vierkantje in tot de eerste rillijn. Je kunt deze hoekjes ook iets inknippen.
 12. Plak het nu in elkaar als een doosje
 13. Mijn doosje heb ik dicht gevouwen en dicht gemaakt met een lint. Hierna kun je het doosje naae eigen inzicht versieren.
Stampin' Up! Petal Promenade

Voor mijn doosje heb ik een label gemaakt met de Every Day Label Punch en hierop heb ik een tekst gebruikt uit de Nederlandse stempelset Door Dik en Dun. Deze set kun je op dit moment, tijdens de Sale-A-Bration, gratis kiezen bij een bestelling van € 60,=.  Naast deze prachtige set, zijn er nog veel meer gratis producten om uit te kiezen! Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Hop dan snel verder naar de volgende via onderstaande linkenlijst (mijn naam is Danielle Kassing).

Heb je vragen over dit project en/of de Stampin' Up! producten die ik heb gebruikt? Wil je een bestelling plaatsen en gebruik maken van de Sale-A-Bration? Stuur mij een mail op danielle.kassing@gmail.com. Heb je andere vragen? Stuur mij dan ook gerust een email.

Vind jij het leuk om tutorials in het Nederlands te bekijken en vind je het leuk om mij te volgen op YouTube? Dan zou ik het heel leuk vinden als jij je abonneert op mijn YouTube kanaal (Danielle Kassing).

Voor nu heel veel plezier met 'hoppen' en een heel fijn weekend toegewenst!


Gebruikte Producten:

10 opmerkingen: